♥ 15 606 wines and counting, just for you! ♥
Personal advice!
Secure packaging!
Reliable Shipping!
91
Punkte
Robert Parker
2
glasses
Gambero Rosso
93
Points
James Suckling
90
Points
Wine Spectator
Valmaggiore Nebbiolo d'Alba DOC - Bruno Giacosa
Blackberry, Violets, Vanilla and Juniper berry

Valmaggiore Nebbiolo d'Alba DOC - Bruno Giacosa

Red wine Italy Italy Piedmont (IT) Nebbiolo d'Alba DOC (IT)

Vintage

2020
The maximum order quantity has been reached, order quantity is automatically adjusted.
Minimum order quantity was not reached, order quantity will be adjusted automatically.
Die Staffelung ist ungültig und wird automatisch angepasst.
6
12
18
Valmaggiore Nebbiolo d'Alba DOC - Bruno Giacosa
Personal <br />consultation!
Personal
consultation!
Personal <br />consultation!
Safe
packaging!
Personal <br />consultation!
Reliable
shipping!

More information

Der Nebbiolo d'Alba Valmaggiore DOC von Casa Vinicola Bruno Giacosa leuchtet im Glas Granatrot. Intensive Duftnoten, die an Rosen, Himbeere, Brombeere und Waldbeerem erinnern, begleitet von zarten würzigen Aromen erfüllen die Nase. Trocken und ausgewogen im Geschmack, vollmundig, harmonisch mit blumigen Nuancen, schön eingebundene Tannine. Der Abgang ist weich und lang.

Vinifikation des Nebbiolo d'Alba Valmaggiore von Bruno Giacosa

Die 100% Nebbiolo-Trauben für diesen piemonteser Wein wachsen in der Lage Valmaggiore bei Alba, ein Lagenwein von Winzern, die schon seit jeher das Weinhaus Bruno Giacosa mit ihren Trauben beliefern. Wie alle Weine, wird auch dieser im Weinkeller von Bruno Giacosa vinifiziert undn nach der Gärung für einige Monate in großen Holzfässern ausgebaut.

Der Nebbiolo d'Alba ist schon jung zu genießen, kann aber auch einige Jahre gelagert und später genossen werden.

Speiseempfehlung für den Nebbiolo d'Alba Valmaggiore von Bruno Giacosa

Genießen Sie diesen eleganten Rotwein aus dem Piemont aus der klassischen Nebbiolo-Traube zu Risotto mit Pilzen oder mit Fleisch, Gerichten mit Fleisch, Carne Cruda mit rohem Kalbfleisch, rotes Fleisch, Schmorbraten, Rostbraten, aber auch Käsefondue und mittelreife Käsesorten.

Auszeichnungen für den Nebbiolo d'Alba Valmaggiore von Bruno Giacosa

  • Gambero Rosso: 2 Gläser für 2015, 2014 und 2013
  • James Suckling: 92 Punkte für 2013, 91 Punkte für 2011

PROFILE

91
Punkte
Robert Parker
2
glasses
Gambero Rosso
93
Points
James Suckling
90
Points
Wine Spectator
Product type:
Type of Wine:
Red wine
Wine Color:
Red
Taste:
Occasion and theme:
family event , surprise connoisseurs , cooking with friends , gift for customers , romantic dinner
Wine acidity in g/l:
5,6
Residual sugar in g/l:
0,6
Country:
Italy
Cultivation area:
Piedmont (IT)
Sub region:
Nebbiolo d'Alba DOC (IT)
Grape Variety:
Cuvée:
monovarietal
Maturation:
large wood
Quality Classification & Rating:
DOC Denominazione di origine controllata
Awards:
Robert Parker - The Wine Advocate - 91 Punkte , Gambero Rosso - 2 glasses , James Suckling - 93 Points , Wine Spectator - 90 Points
Harvesting method:
Handpicked
Aroma:
Blackberry , Violets , Vanilla , Juniper berry
Mouthfeel/ Texture:
melt-in-the-mouth , velvety
Reverberation / Finale:
long
Style:
Old World , classic
Optimal serving temperature in °C:
15 - 18
Food Pairing:
dark food , bright, hearty dishes , spicy food
Suitable wine glas:
Red wine glass
Bottle size in l:
0.75
Bottle Design & Features:
Bordeaux Style , classic
Closure:
Cork
storage capacity in years from the vintage year:
8
Alcohol % ABV:
14
Allergens and ingredients:
Contains Sulphites and Sulphur Dioxide
Distributor:
Bruno Giacosa - Via XX Settembre 52 - 12057 Neive (Cn) - Italien
Item.-nr:
70235-IT-RW-NE-393-15
UP UP
UP